#Membres |

13 Sep 2018

El RACC, CIAC i Clustermoto s’uneixen per impulsar la indústria de l’esport del motor

El RACC, CIAC i Clustermoto s’uneixen per impulsar la indústria de l’esport del motor


El RACC s’uneix als dos socis actuals de motorsport2020.cat, el Clúster de la Indústria d’Automoció i el Clustermoto, per liderar conjuntament la iniciativa.


Barcelona, 10 de juliol de 2018 - El RACC ha signat un acord amb el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) i el Clúster per l’Avenç de la Tecnologia de la Moto (Clustermoto) per convertir-se en soci impulsor de motorsport2020.cat, la iniciativa creada per potenciar l’activitat i millorar la competitivitat de la indústria de l’esport del motor a Catalunya.

Motorsport2020.cat treballa des del 2014 amb l’objectiu que aquest sector generi 2.000 milions d’euros l’any, fomentant la participació de les empreses vinculades al sector, involucrant a les entitats i recuperant l’esperit participatiu i d’organització pel qual és reconegut arreu del món. A banda dels 3 socis principals, motorsport2020.cat compta amb més de 50 membres entre els quals hi ha entitats esportives, empreses i fabricants de la indústria del motor, promotors i equips de competició. 

Com a soci impulsor de motorsport2020.cat, el RACC aportarà la seva experiència de més de 40 anys fomentant l’esport del motor. El Club té una llarga trajectòria treballant amb l’esport de base, donant suport a joves pilots en les seves primeres passes com a professionals. Recolza esportistes de totes les disciplines del motor, actuant com una gran escola de campions i fomentant les habilitats per competir i els valors humans de l’esport. Avui, compta amb 62 pilots RACC que competeixen en automobilisme, motociclisme i rallies, molts dels quals han estat campions en les seves categories. 

El RACC també és especialista en l’organització de competicions internacionals de primer nivell i és l’única entitat del món que organitza quatre proves puntuables per als campionats del món de Fórmula 1, Moto GP, Rallies i Rallycross. 

Sobre el RACC

El RACC és una entitat que ofereix cobertura i serveis d’alta qualitat per atendre les necessitats de més de 10 milions de persones a qualsevol lloc del món. És especialista en la prestació d’assistència personal, familiar, mecànica, sanitària urgent i a la llar i té la xarxa d’autoescoles més gran de l’Estat. Per cobrir les seves necessitats, l’entitat realitza 900.000 assistències a l’any i gestiona més de 600.000 pòlisses d’assegurances de diferents rams.

El RACC promou una nova cultura de la mobilitat més segura i respectuosa amb el medi ambient. En el món del motor dóna suport a joves pilots fomentant les habilitats per competir i els valors humans de l’esport. Gaudeix d’un reconegut prestigi internacional com a organitzador rigorós de les quatre proves puntuables per als campionats del món de Fórmula 1, Moto GP, Rallies i Rallycross. 

Sobre Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) 

El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya neix l’any 2013 amb l’objectiu principal de reforçar la competitivitat de la indústria de l’automòbil com a motor de l’economia catalana, impulsant projectes que ajudin a generar llocs de treball i a potenciar aquesta indústria dins del context global. El Clúster està integrat per més de 200 empreses vinculades al sector de l’automoció amb seu a Catalunya. El CIAC té la voluntat de contribuir a generar oportunitats de negoci i de fomentar el creixement industrial i econòmic del nostre país mitjançant la promoció de la recerca, el desenvolupament i la formació en el camp de la indústria de l’automoció, un sector que representa un 7% del PIB català i que s’estima que a Catalunya dóna feina de manera directa i indirecta al voltant d’unes 90.000 persones. 

Sobre Clúster per l’Avenç de la Tecnologia de la Moto (Clustermoto)

El Clúster per l’avenç de la tecnologia de la moto és una agrupació empresarial sense ànim de lucre i amb personalitat jurídica pròpia, amb més de déu anys d’existència. En l’actualitat està format per 74 empreses, dins de les que podem trobar fabricants de motos (incloent-hi vehicles lleugers de quatres rodes), fabricants de components per a les motos i empreses que presten els seus serveis a totes les anteriors. La facturació de totes aquestes empreses és superior als 500 milions d’Euros i conjuntament donen feina a més 3.000 persones sent el percentatge d’exportació sobre el total de la facturació del 85%. 

Els productes dels nostres socis es poden trobar tant en les motos de carrer com en les motos de competició a campionats del món de MotoGP o mundial de Superbikes. L’objectiu principal del Clúster és seguir sent un referent tecnològic i seguir desenvolupant productes de qualitat exportables en el segment de la motocicleta d’oci i de la mobilitat.