#Membres |

14 Jun 2019

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física s’incorpora al projecte motorsport2020.cat

El director del Consell Català de l’Esport, Toni Reig, ha presidit avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la reunió de la comissió del projecte motorsport2020.cat, en el transcurs de la qual s’ha confirmat l’entrada de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) com a líder institucional de la iniciativa al costat de la resta de socis i impulsors. També s’hi han incorporat les Federacions Catalanes d’Automobilisme i de Motociclisme per reforçar la part esportiva del projecte.

El Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC), el Clúster per l’Avenç de la Tecnologia de la Moto (CLUSTERMOTO) i el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) són des de 2018 els socis de motorsport2020.cat i, des d’ara, la SGEAF entra a formar-ne part com a líder institucional a través de la seva participació al Circuit de Barcelona-Catalunya, membre de motorsport2020.cat.

El pla estratègic se centra en l’objectiu de millorar en la generació de negoci, formació i ocupació del món del motor a Catalunya, país que compta amb la passió, tradició i grans campions en aquest sector. Per això, s’han plantejat una sèrie de projectes a desenvolupar en els propers anys, al voltant de quatre eixos bàsics: la indústria (components, fabricants i enginyeries), els equips esportius (escuderies, empreses i clubs), els esdeveniments (organització, serveis associats i federacions) i el públic (local o estranger que gaudeix d’aquest esport).

Dels 17 projectes inicialment plantejats, els esforços s’han centrat en la creació d’un lloc web i la difusió a les xarxes socials, el naixement del Barcelona Motorsport Show –una fira internacional del Motorsport a Barcelona-, la Kart Academy -competició que se celebra al Circuit de Barcelona-Catalunya entre equips d’estudiants d’Instituts i Escoles de Formació d’Automoció- i el llançament de la Targeta Verda -llicència "off-road”-, així com la promoció d’un Circuit de Karting Internacional a prop del Circuit de Barcelona-Catalunya.

Motorsport2020.cat treballa des del 2014 per potenciar l’activitat i millorar la competitivitat de la indústria de l’esport del motor a Catalunya. L’objectiu és que aquest sector generi 2.000 milions d’euros l’any, fomentant la participació de les empreses vinculades al sector, involucrant a les entitats i recuperant l’esperit participatiu i d’organització pel qual és reconegut arreu del món. A banda dels socis principals, motorsport2020.cat compta amb més de 50 membres, entre els quals hi ha entitats esportives, empreses i fabricants de la indústria del motor, promotors i equips de competició.

En la reunió d’avui de la comissió, també hi eren presents per part de la SGEAF el subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé, i el cap de l’àrea d’esport federat, Carles Giralt, mentre que pel RACC hi ha assistit Aman Barfull, director esportiu; pel Circuit Barcelona-Catalunya, el president Vicenç Aguilera; per la Federació Catalana d’Automobilisme, el president Joan Ollé; per la Federació Catalana de Motociclisme, el president Josep Maria Mañé; pel CIAC, el president Josep Maria Vall; pel CLUSTERMOTO, el president Josep Mir, i per motorsport2020.cat, Ian Planas, com a director del projecte.